Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Franciscus draagt mis op in jeugdgevangenis

Franciscus breekt gewoonte tijdens mis op Witte Donderdag

in Nieuws

Paus Franciscus draagt volgende week - op Witte Donderdag - de mis op in een jeugdgevangenis. Daarmee breekt hij met de gewoonte om dat te doen in het Vaticaan of een basiliek in Rome.

Het Vaticaan meldt dat de paus jeugdgevangenis Casal del Marmo aan de rand van Rome heeft uitgekozen om de mis op te dragen. Witte Donderdag staat in het teken van het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn apostelen.
Tijdens de dienst wast en kust de paus de voeten van twaalf mensen om Jezus' gebaar van nederigheid te herdenken in de richting van zijn apostelen op de avond voordat hij stierf.

Toen Jorge Mario Bergoglio nog aartsbisschop van Buenos Aires was, vierde hij Witte Donderdag ook vaak in een gevangenis, ziekenhuis, een tehuis voor ouderen of met arme mensen.

De paus is ook bisschop van Rome. Het besluit van Franciscus om de dienst in de gevangenis te houden, is opnieuw een aanwijzing dat hij van plan is deze rol serieus te nemen.


Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling

26 juli 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan