Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Excuses bisschoppen aan misbruikte meisjes

in Christelijk Nieuws

De bisschoppen bieden hun excuses aan de meisjes die slachtoffers zijn geworden van misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. "Waar meisjes leed ondervonden hebben en de dupe zijn geworden bieden de bisschoppen en hogere oversten oprechte excuses aan.’’

Dat lieten de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) en de Nederlandse Bisschoppenconferentie maandag weten. Ze reageerden op het vervolgonderzoek naar seksueel, fysiek en geestelijk misbruik van meisjes binnen de kerk. De commissie Deetman presenteerde het rapport maandag.

"Aantasting van de lichamelijke en geestelijke integriteit van iedere mens, en zeker van kinderen, is onder alle omstandigheden verwerpelijk. Het mag zeker in de Kerk niet voorkomen’’, stellen de organisaties.

De hogere oversten zeggen zich te zullen ,,inzetten om slachtoffers recht te doen, leed te erkennen en wonden zo goed mogelijk helpen genezen’’.

De bisschoppen en de hogere oversten benadrukken het belang van goede zorg voor kinderen die aan de Rooms-Katholieke Kerk waren toevertrouwd. "Dat het daar in het verleden in concrete gevallen aan heeft ontbroken laat dit rapport nogmaals zien, heel specifiek nu voor meisjes. Het is pijnlijk dit te moeten constateren,’’ aldus de hogere oversten en de bisschoppen.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons