Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Eerste Kruisweg voor Franciscus

Kersverse paus herdenkt lijden en kruisiging

in Nieuws

De kersverse paus Franciscus heeft op de avond van Goede Vrijdag voor het eerst de Kruisweg geleid in het met fakkels verlichte Colosseum in Rome. Samen met tienduizenden gelovigen herdacht hij zo de lijdensweg en kruisiging van Jezus op de heuvel Golgotha.

,,Soms lijkt het of God niet reageert op kwaad, alsof hij stil is'', sprak de Argentijnse paus in het Italiaans. ,,Maar zijn antwoord is het Kruis van Christus: een woord dat liefde, genade en vergeving betekent'', aldus Franciscus. Hij drong er bij christenen op aan kwaad met goedheid te beantwoorden.

De Kruisweg stond dit jaar in het teken van het Midden-Oosten en de christenen in dat onrustige gebied. De tekst van de veertien zogeheten staties, die ieder een element uit de lijdensweg van Christus belichten, was geschreven door Libanese jongeren.

Het was voor Franciscus zijn eerste Goede Vrijdag als paus. De kardinalen verkozen hem 2 weken geleden als opvolger van de in februari afgetreden Benedictus XVI. Zaterdagavond is in de Sint Pieter de paaswake


Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling

26 juli 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’