Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Deetman presenteert rapport over misbruik vrouwen in kerk

in Christelijk Nieuws

Wim Deetman presenteert maandag een rapport over seksueel misbruik van en geweld tegen meisjes en vrouwen in de Rooms-Katholieke Kerk. Het onderzoek richtte zich op seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld van 1945 tot nu.

Een commissie onder leiding van oud-minister en voormalig burgemeester van Den Haag Deetman deed het onderzoek op verzoek van de Tweede Kamer. Eerder al onderzocht de commissie-Deetman seksueel misbruik van minderjarige mannen binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

Naast een analyse van de meldingen worden ook ervaringen van de slachtoffers beschreven. Voor het onderzoek zijn gesprekken gevoerd met een aantal melders, deskundigen en vertegenwoordigers van lotgenoten(groepen) en met bestuurlijk verantwoordelijken. Ook zijn archieven onderzocht.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons