Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Daniël Boissevain is Judas

Daniël Boissevain in The Passion 2013

in Mediatips

Daniël Boissevain kruipt in de huid van Judas tijdens The Passion 2013. Daniel heeft heel veel zin in de rol van Judas. "Ik denk dat Judas eigenschappen heeft die iedereen wel herkent. Hij is het personage dat het meest met menselijke tekortkomingen om moet gaan. Er zit veel emotie in hem.”

Overige rollen zijn toebedeeld aan René van Kooten (Jezus), Anita Meyer (Maria, de moeder van Jezus), Jim Bakkum (Petrus) en Jörgen Raymann die de duizenden toeschouwers vanaf het podium in de Hofvijver het Paasverhaal vertelt.  De muzikale begeleiding is dit jaar in handen van Eric van Tijn en een 23-koppig orkest.

The Passion beleeft dit jaar de derde editie. Na Gouda en Rotterdam, vormt nu Den Haag het decor van de Paasvertelling. Het hoofdpodium van The Passion Den Haag staat op een unieke plek, namelijk in de Hofvijver aan de kant van het Buitenhof. Daarnaast trekt het grote verlichte kruis langs het Vredespaleis en Paleis Noordeinde naar het podium in de Hofvijver.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

'Dit is een van de mooiste verhalen ooit'

'Dit is een van de mooiste verhalen ooit'

Tommie Christiaan speelt rol van Jezus in The Passion

Nathalie van 't Slot

Brainpower: 'Ik vind geloven iets persoonlijks en iets heiligs'

Brainpower: 'Ik vind geloven iets persoonlijks en iets heiligs'

Rapper speelt rol van Petrus in The Passion

Nathalie van 't Slot

Noraly Beyer verteller in The Passion 2018

Noraly Beyer verteller in The Passion 2018

The Passion, live te zien op Witte Donderdag om 20:30 op NPO 1

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans