Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Bemiddelen tussen kerk en slachtoffers'

in Nieuws

De Rooms-Katholieke Kerk moet bemiddeling tussen vrouwelijke slachtoffers van (buitensporig) geweld mogelijk maken. Dat adviseert Wim Deetman in reactie op de bevindingen in het vervolgonderzoek naar seksueel misbruik en geweld binnen de kerk.

De onderzoekers wilden komen tot een duidelijke definitie van (excessief) geweld, maar dat is niet gelukt. Omdat een standaard klachtenprocedure hierdoor niet mogelijk is, adviseert de commissie-Deetman tot bemiddeling tussen de kerk en slachtoffers door professionele mediators. Deze bemiddeling moet leiden tot "heling, erkenning en herstel in combinatie met financiële genoegdoening'', vindt de commissie.

Deetman adviseert om bij de behandeling van klachten niet zozeer te focussen op de harde bewijsbaarheid van het geweld, maar meer op de aannemelijkheid van het ondervonden geweld. Bij bemiddeling moet dan niet eerst bewezen worden dat het allemaal klopt.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Pieter is priester en deelnemer van populair tv-programma

Tirza van der Graaf

Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Duck-fan en cultuurtheoloog Frank Bosman is aangenaam verrast

Gert-Jan Schaap

kerk
‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans