Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Agnus Dei in beeld, muziek & dans

De kern van Pasen in beeld, muziek en dans

in Mediatips

'Het Lam van God voor ons geslacht'. Een zin die vaak gezongen wordt in kerken. Maar weten mensen nog wel waar ze over zingen? Beeldend kunstenaar Willem Zijlstra vroeg zich dit af en het liet hem niet meer los.

Zijlstra ontwikkelde een kunstproject waarin hij in drie passages terug gaat naar de kern van Pasen. Een verhaal dat hij vertelt in beeld, muziek en dans. Het Schouwburgplein in Rotterdam, de Maasvlakte en de Broerekerk in Bolsward vormen achtereenvolgens het decor.

Willem Zijlstra maakte de korte film Agnus Dei van het kunstproject.

Met medewerking van dansers van de Erasmus Dance Company en klassiek sopraan Ellen Schuring.

 

Agnus Dei, maandag 1 april, 16.10 uur, Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons