Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Toename van religieus geweld in Indonesië

Human Right Watch rapporteert: "mensen met ander geloof steeds minder veilig"

in Nieuws

Mensen met een ander geloof zijn in Indonesië steeds minder veilig. De Indonesische regering doet te weinig om religieuze minderheden te beschermen. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een donderdag gepubliceerd rapport.

HRW spreekt van meer dan 250 gewelddadige incidenten in het afgelopen jaar tegen christenen en moslims die niet bij de hoofdstroming horen. Volgens de organisatie treedt de politie niet genoeg op en krijgen slachtoffers vaak zelf de schuld. Radicale moslims kunnen daardoor vaak doen wat ze willen.

HRW sprak voor het rapport met tientallen slachtoffers, maar ook religieuze leiders, advocaten en politieagenten.

Een slachtoffer vertelt in het rapport over een aanval in 2011 door radicalen op moslims van de ahmadiyya-stroming in Cikeusik op Java. ,,Ze sleurden me uit het water. Ze probeerden mijn ondergoed uit te trekken en mijn penis te snijden met een machete.''

,,Ik probeerde mijn hoofd te beschermen maar ze staken me in mijn linkeroog'', aldus de 25-jarige Ahmad Masihuddin. Bij de aanval, die op video is vastgelegd, kwamen drie anderen om het leven terwijl agenten aanwezig waren maar niet ingrepen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Jezus-moslims, bestaan ze nu wel of niet?

Jezus-moslims, bestaan ze nu wel of niet?

'In hun stille tijd bidden ze stiekem tot Jezus'

Sjoerd Wielenga

Asia Bibi vrijgesproken

Asia Bibi vrijgesproken

Geen doodstraf voor Pakistaanse christen

31 oktober 2018
Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018