Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Speciale zondagsmis voor prins Friso in Lech

in Nieuws

De St. Nikolaus kerk in het Oostenrijkse Lech staat zondagmiddag in een speciale mis stil bij het ski-ongeluk van prins Friso, die dag precies een jaar geleden. Prinses Mabel en andere leden van de koninklijke familie zullen de mis, waarin voor Friso wordt gebeden, bijwonen.

Vorig jaar werd in Lech in een intieme en bewogen mis ook aandacht besteed aan het ongeval dat toen een week eerder had plaatsgevonden. Bijna het hele dorp, waar koningin Beatrix al meer dan 50 jaar op wintersportvakantie komt, was aanwezig uit solidariteit met de koninklijke familie.

Koningin Beatrix is maandag al in de Oostenrijkse wintersportplaats aangekomen en naar verluidt is ook het gezin van prins Constantijn er al. Dit weekeinde volgt het gezin van prins Willem-Alexander.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zwolse Koningsdag omringd door engelen

Zwolse Koningsdag omringd door engelen

Vandaag zijn alle ogen op Zwolle gericht. De gezamenlijke Zwolse kerken maken daar handig gebruik van en lanceren hun nieuwe slogan: Zwolle. Een stad...

Koningsdag: Dordtse kerken willen rol spelen

Koningsdag: Dordtse kerken willen rol spelen

Willem van Oranje ging in de Grote Kerk in 1573 voor de eerste keer aan het avondmaal

kerk
Koning bezoekt SchuldHulpMaatje

Koning bezoekt SchuldHulpMaatje

Kerkelijk initiatief om armoede in Nederland te bestrijden

kerk