Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Protest Syrische christenen tegen ontvoeringen

Vooral christenen lopen gevaar op ontvoering in Syrië

in Christelijk Nieuws

Syrische christenen klagen het groeiende aantal ontvoeringen aan. Volgens ‘Radio Vaticaan’ blokkeerde een dozijn christenen vrijdag kortstondig een straat in Hassaké. Dat gebeurde uit protest tegen de kortstondige ontvoering van een christen, die rector is van een plaatselijk college.

Volgens ‘Radio Vaticaan’ lopen vooral christenen in de provincie Jazira het gevaar om ontvoerd te worden. Het is niet uitzonderlijk dat er torenhoge bedragen worden gevraagd voor hun vrijlating. Ook kinderen worden niet gespaard. Volgens de Syrisch-katholieke bisschop Jacques Behnan Hindo van Hassaké-Nsibi maken misdaadbendes van de chaos misbruik om zo snel geld te verdienen.

Bron: KerkNet/RadVat

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons