Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Pijporgels en oude bijbels op 'kerkelijke Marktplaats'

Kerken verkopen hun waar via 'Kerkmarkt'

in Nieuws

Op zoek naar een betaalbaar gebruikt doopvont voor je kerk? Of gebruikte avondmaalsbekers? Grote kans dat je die via Marktplaats niet zo snel zult vinden. Om vraag en aanbod van kerken bij elkaar te brengen, start de organisatie voor beheer van de PKN een speciale website waar kerken hun waar kunnen aanbieden en kopen.

Het aanbod op de site kan nog niet tippen aan Marktplaats: op dit moment staat er alleen nog een advertentie voor een digitaal orgel online. "Goed voor begeleiding van kleine groep mensen", staat erbij. Toch Nico de Jong van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer er vertrouwen in dat de advertenties gaan toenemen, vertelt hij aan Trouw: "Via onze website Orgelbank konden kerkrentmeesters al een tijdje orgels kopen en verkopen. Dat liep redelijk goed. Er worden er nu acht aangeboden."

Nieuwe kerken
De nieuwe website wil ook een handreiking doen aan het groeiende aantal PKN-gemeenten met financiële problemen. Maar dat is niet de enige aanleiding: "Behalve met kerksluitingen hebben wij in deze tijd ook te maken met de stichting van nieuwe kerken en geloofsgemeenschappen." Kerkmarkt is de plek waar die gezochte en aangeboden kerkgoederen bij elkaar moeten komen. Zo krijgt het doopvont toch nog een nieuw leven.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’