Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Netanyahu bedankt namens Israël de paus

in Nieuws

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft via een brief paus Benedictus XVI bedankt voor zijn inzet voor de betrekkingen tussen christenen en joden. Ook dankt de premier de paus voor “het moedig verdedigen van de joods-christelijke waarden en de wortels van onze gemeenschappelijke beschaving”.

Netanyahu refereert in zijn brief aan het historische bezoek van de paus aan Israël in 2009. Volgens de premier was dat een zeldzame kans om uitdrukking te geven aan de nieuwe verhoudingen tussen de beide religies. “Ik heb goede herinneringen aan onze ontmoeting, waarin u het jodendom heeft aangeduid als de oudere broer van het christendom. Dit bevestigde opnieuw uw inzet voor een coöperatieve toekomst tussen christenen en joden”, aldus de premier.

Tot slot dankt Netanyahu de paus voor zijn “leiderschap in deze turbulente tijden”, en wenst hij de paus namens alle Israëliërs een lang leven, gezondheid en geluk toe.

*De brief is hier te lezen

 

 

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018
Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018