Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kim Feenstra: "Ik ben niet meer alleen"

Kim te gast bij Dit is de Dag

in Geloven

Topmodel Kim Feenstra heeft God gevonden in het klooster. "Ik heb liefde gevonden. Dat omarm ik en koester ik. Ik ben niet meer alleen. Dat geeft rust", zei ze maandag in Dit is de dag.

In het begin hadden de vijf vrouwen die voor de EO op zoek naar God gingen zoveel moeite met de stilte, dat ze elkaar stiekem briefjes schreven, onthult Kim.

Ze vond de derde dag het moeilijkst. "Ik miste mijn man en had heftige emoties. Die wilde ik delen, maar dat kon niet. Ik was erg onrustig omdat ik de dood van mijn vriend, vier jaar geleden, nog niet echt verwerkt had. Destijds ben ik doorgegaan met leven, maar ondertussen kon ik heel verdrietig of plotseling kwaad worden."

Aan die onrust kwam in het klooster een einde. "Ik heb er een soort van antwoord op gevonden. Ik kreeg uit de Bijbel het verhaal aangereikt waarin Jezus water in wijn verandert. Dat betekent dat je mag loslaten en vertrouwen mag hebben, er komt altijd iets beters. Dat besef was het keerpunt voor mij"', aldus Kim Feenstra.

Zondag 3 februari is de eerste aflevering van de serie Op zoek naar God uitgezonden op Nederland 3 om 22.05, komende zondag volgt deel twee.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenvervolging in Rotterdam

Christenvervolging in Rotterdam

'We worden dagelijks bedreigd'

christenvervolgi...
Stephan Sanders probeerde voor een jaar de kerk uit

Stephan Sanders probeerde voor een jaar de kerk uit

"Als mensen het belachelijk vinden dat ik geloof, dan is dat maar zo"

Ds. Paul Visser: 'Je ziet veel meer níet van God dan wél'

Ds. Paul Visser: 'Je ziet veel meer níet van God dan wél'

"Mijn vader zei: 'Als je geen roeping hebt om dominee te worden, heb ik liever dat je wat anders gaat doen.'" Maar ds. Paul Visser had een roeping. Op...

Mirjam Hollebrandse

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans