Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kamer houdt hoorzitting over misbruik in Kerk

"Er gaan veel dingen goed, maar we willen blijven controleren of het goed loopt"

in Nieuws

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over de manier waarop met sommige slachtoffers van misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk wordt omgegaan. "We krijgen signalen van slachtoffers dat er nog dingen niet goed gaan", licht VVD-Kamerlid Ard van der Steur toe. Hij gaat samen met zijn collega's een hoorzitting organiseren.

Sommige mensen zouden niet de hulp of de erkenning krijgen waar ze recht op hebben. "We nemen namens de samenleving de rol op ons om te controleren of het goed loopt", zegt Van der Steur.

Goede afhandeling
Volgens de VVD'er gaan er veel dingen goed, maar zijn er ook ordes en congregaties binnen de kerk waar het belang van een goede afhandeling minder groot is. "Daar willen we als Kamer druk op houden", stelt hij. De verwachting is dat de hoorzitting binnen enkele weken kan plaatsvinden.

Klaar
Wim Deetman, de voorzitter van de commissie die het misbruik heeft onderzocht, liet eind vorig jaar weten dat in totaal enkele miljoenen euro's zijn uitgekeerd aan slachtoffers. Hij verwacht dat de compensatiecommissie eind 2013 of halverwege 2014 klaar zal zijn met het werk.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Duck-fan en cultuurtheoloog Frank Bosman is aangenaam verrast

Gert-Jan Schaap

kerk
‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Gert-Jan Schaap

christelijke...
2Doc 'Behind the altar' over kindermisbruikcrisis

2Doc 'Behind the altar' over kindermisbruikcrisis

Onderzoek: 3 van de 4 daders nog actief

Miriam Duijf

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans