Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Een Oscarnominatie voor Adam en zijn hond

Het verhaal van het Paradijs door de ogen van een hond

in Mediatips

De makers hebben er twee jaar van hun vrije tijd aan besteed. Maar met hun weekend- en nachtwerk zetten ze dan ook een juweel van een filmpje neer. En dat blijft niet onopgemerkt: de korte handgetekende animatie is genomineerd voor een Oscar voor 'Best Animated Short' (beste korte animatie, red.). 'Adam and Dog' vertelt het verhaal van de allereerste vriendschap tussen man en hond én het conflict dat ontstaat als Eva op het toneel verschijnt…

National Geographic
Het verhaal van het Paradijs door de ogen van een hond: hoe kom je op het idee? De maker Minkye Lee - designer van onder andere Winnie de Pooh bij Disney - haalde zijn inspiratie uit de National Geographic. Daar las hij een artikel over de oorsprong van de hond. "Ik dacht: elke oudheid in elk deel van de wereld heeft honden. Dat móet wel gelijktijdig gebeurd zijn. Toen dacht ik aan het verhaal van Genesis: de eerste man; de eerste hond." Het idee was geboren.

Oscar
Zondag 24 februari zal blijken of 'Adam and Dog' daadwerkelijk een Oscar wint: dan worden de winnende films bekendgemaakt.

Adam and Dog

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Meest overtuigende Jezusverhaal’ sinds de Matthäus?

‘Meest overtuigende Jezusverhaal’ sinds de Matthäus?

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

Gert-Jan Schaap

19 september 2018
Vijf Bijbelse handvatten als je gepest wordt

Vijf Bijbelse handvatten als je gepest wordt

Wat zegt de Bijbel over pesten?

Nog steeds vraagt God toewijding

Nog steeds vraagt God toewijding

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan