Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Een Oscarnominatie voor Adam en zijn hond

Het verhaal van het Paradijs door de ogen van een hond

in Mediatips

De makers hebben er twee jaar van hun vrije tijd aan besteed. Maar met hun weekend- en nachtwerk zetten ze dan ook een juweel van een filmpje neer. En dat blijft niet onopgemerkt: de korte handgetekende animatie is genomineerd voor een Oscar voor 'Best Animated Short' (beste korte animatie, red.). 'Adam and Dog' vertelt het verhaal van de allereerste vriendschap tussen man en hond én het conflict dat ontstaat als Eva op het toneel verschijnt…

National Geographic
Het verhaal van het Paradijs door de ogen van een hond: hoe kom je op het idee? De maker Minkye Lee - designer van onder andere Winnie de Pooh bij Disney - haalde zijn inspiratie uit de National Geographic. Daar las hij een artikel over de oorsprong van de hond. "Ik dacht: elke oudheid in elk deel van de wereld heeft honden. Dat móet wel gelijktijdig gebeurd zijn. Toen dacht ik aan het verhaal van Genesis: de eerste man; de eerste hond." Het idee was geboren.

Oscar
Zondag 24 februari zal blijken of 'Adam and Dog' daadwerkelijk een Oscar wint: dan worden de winnende films bekendgemaakt.

Adam and Dog

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Verzegeld met de Heilige Geest

Verzegeld met de Heilige Geest

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

Trouwteksten: de mooiste Bijbelteksten voor je trouwkaart

Trouwteksten: de mooiste Bijbelteksten voor je trouwkaart

De Bijbel over liefde en huwelijk

Arianne Ramaker

Biblejournaling: zó beleef je Bijbelteksten creatief

Biblejournaling: zó beleef je Bijbelteksten creatief

Inspiratie voor creatieve stille tijd met God

Arianne Ramaker

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’