Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Een Oscarnominatie voor Adam en zijn hond

Het verhaal van het Paradijs door de ogen van een hond

in Mediatips

De makers hebben er twee jaar van hun vrije tijd aan besteed. Maar met hun weekend- en nachtwerk zetten ze dan ook een juweel van een filmpje neer. En dat blijft niet onopgemerkt: de korte handgetekende animatie is genomineerd voor een Oscar voor 'Best Animated Short' (beste korte animatie, red.). 'Adam and Dog' vertelt het verhaal van de allereerste vriendschap tussen man en hond én het conflict dat ontstaat als Eva op het toneel verschijnt…

National Geographic
Het verhaal van het Paradijs door de ogen van een hond: hoe kom je op het idee? De maker Minkye Lee - designer van onder andere Winnie de Pooh bij Disney - haalde zijn inspiratie uit de National Geographic. Daar las hij een artikel over de oorsprong van de hond. "Ik dacht: elke oudheid in elk deel van de wereld heeft honden. Dat móet wel gelijktijdig gebeurd zijn. Toen dacht ik aan het verhaal van Genesis: de eerste man; de eerste hond." Het idee was geboren.

Oscar
Zondag 24 februari zal blijken of 'Adam and Dog' daadwerkelijk een Oscar wint: dan worden de winnende films bekendgemaakt.

Adam and Dog

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gewone Middeleeuwer las Bijbel in volkstaal

Gewone Middeleeuwer las Bijbel in volkstaal

Onderzoek schijnt nieuw licht op geletterdheid in de Middeleeuwen

16 november 2018
De Bijbel is op de Filipijnen het meestgelezen boek

De Bijbel is op de Filipijnen het meestgelezen boek

'Het is de wens van het volk om God te kennen'

16 november 2018
Geboorte van Jezus populairste Bijbelverhaal

Geboorte van Jezus populairste Bijbelverhaal

Top 5 onthuld in ‘De grootste Bijbel van Nederland’

15 november 2018