Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

De veertigdagentijd: handen uit de mouwen

Stichting Present en Kerk in Actie slaan de handen ineen

in Geloven

In de veertigdagentijd voor Pasen organiseren Stichting Present en Kerk in Actie 'de Veranderdagen'. Leden van de Protestantse Kerk gaan aan de slag voor kwetsbare mensen buiten de kerk. Ze kunnen zich inschrijven voor sociale projecten en klussen, zoals schilderen of het zingen van paasliederen in een verpleeghuis.

De organisaties herhalen hun initiatief na het succes van vorig jaar. In 2012 hebben meer dan zeshonderd gemeenteleden van de PKN namelijk hun handen uit de mouwen gestoken bij zo'n honderd Present-projecten. En het maakte indruk: "De mevrouw  voor wie we aan de slag gingen moest huilen van dankbaarheid. Eindelijk mensen die haar een keer kwamen helpen, en dat voor niets. Prachtig!" vertelt een deelnemer uit Lochem.

De veertigdagentijd start met Aswoensdag op 13 februari en eindigt met Stille Zaterdag op 30 maart. Op zondag 31 maart is het Pasen. Voor veel christenen is het een periode van bezinning op het lijden van Christus.

Bron: Kerk in Actie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons