Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Brand legt kerk Ameland in de as

in Christelijk Nieuws

Een brand heeft dinsdagochtend vroeg de Sint-Clemenskerk in Nes op Ameland verwoest. Volgens burgemeester Albert de Hoop staan alleen de muren nog overeind. De melding van de brand kwam iets na 05.00 uur. Ruim 2 uur later was de brand onder controle. Niemand raakte gewond.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het lukte de brandweer de pastorie en een bijgebouw te redden van de vlammen.

De neogotische kerk uit 1878 is ongeveer 30 meter lang en gebouwd door Pierre Cuypers die ook het Rijksmuseum in Amsterdam heeft ontworpen.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons