Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

BLOG | De koningin op koffiebezoek

Blog van missionair werker Matthijs Vlaardingerbroek

Het is nu zeker. Nog voor haar aftreden komt de koningin langs voor een koffiebezoekje. Het hele huis is in oproer. Wat gaan we haar aanbieden? De koffie is geen probleem. We schenken natuurlijk alleen maar Max Havelaar biologische koffie. Hoop wel dat ze die lust.

Het probleem is het kopje. Bij hele grote feesten in de wijk gebruiken we van die plastic bekertjes waar je er 100 voor anderhalve euro van koopt. Maar kunnen we dat wel maken? De koningin koffie aanbieden in een plastic bekertje? Wat de koffie betreft, maakt het niet uit, maar dat plastic bekertje...

Zijn we niet te standaard?
We kunnen haar natuurlijk ook koffie aanbieden in die witte kopjes en schotels, die de meeste kerken gebruiken. Maar zal dat wel speciaal genoeg zijn? Is dat niet te standaard?

Zijn we niet te familiair?
Thuis hebben we van die grote mokken. Niet allemaal hetzelfde. De ene mok is wat kleiner dan de ander. Sommigen zijn een beetje kapot met scheuren erin of van die stukje die er af zijn. We kunnen haar natuurlijk gewoon onze beste beker aanbieden. Maar misschien is dat toch te familiair.

Doen we chic?
Op naar onze buurvrouw dus, die van die mooie porseleinen kopjes heeft. Als ik hem nu maar niet laat vallen... Misschien heeft ze er ook van die mooie kristallen schaaltjes bij voor de suikerklontjes en de koekjes. Nu maar hopen dat ze van Max Havelaar houdt...

Hoe ver kun je gaan?
Helaas komt de koningin jammer genoeg niet bij ons op bezoek. Wel komen er wekelijks niet-christelijke buurtbewoners bij ons die wij koninklijk willen behandelen. Maakt het dan nog uit hoe wij het Levend Water aan hen aanbieden? Kunnen ze dit Water wel drinken uit onze vorm van samenkomsten of moeten wij speciaal voor hen onze diensten aanpassen zodat het evangelie beter drinkbaar is? Hoe ver kun je gaan?

Geschreven door:

Matthijs Vlaardingerbroek

Verhalenverteller en spreker

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Wim de Knijff over Bijbeltaal en moedertaal: 'Vurige kolen'

Wim de Knijff over Bijbeltaal en moedertaal: 'Vurige kolen'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 24)

Bart van Delen

christelijke... 11 juni 2018
Uniek gesprek met koningin Elizabeth

Uniek gesprek met koningin Elizabeth

Zaterdag, NPO 2, 19.10 uur

Tirza van der Graaf

koningshuis 31 mei 2018
Harry en Meghan, een koninklijk sprookje

Harry en Meghan, een koninklijk sprookje

Nadere kennismaking met Meghan: donderdag, 21.30 uur, NPO 1

christelijke... 18 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’