Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

BLOG | De koningin op koffiebezoek

Blog van missionair werker Matthijs Vlaardingerbroek

Het is nu zeker. Nog voor haar aftreden komt de koningin langs voor een koffiebezoekje. Het hele huis is in oproer. Wat gaan we haar aanbieden? De koffie is geen probleem. We schenken natuurlijk alleen maar Max Havelaar biologische koffie. Hoop wel dat ze die lust.

Het probleem is het kopje. Bij hele grote feesten in de wijk gebruiken we van die plastic bekertjes waar je er 100 voor anderhalve euro van koopt. Maar kunnen we dat wel maken? De koningin koffie aanbieden in een plastic bekertje? Wat de koffie betreft, maakt het niet uit, maar dat plastic bekertje...

Zijn we niet te standaard?
We kunnen haar natuurlijk ook koffie aanbieden in die witte kopjes en schotels, die de meeste kerken gebruiken. Maar zal dat wel speciaal genoeg zijn? Is dat niet te standaard?

Zijn we niet te familiair?
Thuis hebben we van die grote mokken. Niet allemaal hetzelfde. De ene mok is wat kleiner dan de ander. Sommigen zijn een beetje kapot met scheuren erin of van die stukje die er af zijn. We kunnen haar natuurlijk gewoon onze beste beker aanbieden. Maar misschien is dat toch te familiair.

Doen we chic?
Op naar onze buurvrouw dus, die van die mooie porseleinen kopjes heeft. Als ik hem nu maar niet laat vallen... Misschien heeft ze er ook van die mooie kristallen schaaltjes bij voor de suikerklontjes en de koekjes. Nu maar hopen dat ze van Max Havelaar houdt...

Hoe ver kun je gaan?
Helaas komt de koningin jammer genoeg niet bij ons op bezoek. Wel komen er wekelijks niet-christelijke buurtbewoners bij ons die wij koninklijk willen behandelen. Maakt het dan nog uit hoe wij het Levend Water aan hen aanbieden? Kunnen ze dit Water wel drinken uit onze vorm van samenkomsten of moeten wij speciaal voor hen onze diensten aanpassen zodat het evangelie beter drinkbaar is? Hoe ver kun je gaan?

Geschreven door:

Matthijs Vlaardingerbroek

Verhalenverteller en spreker

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

De ontmoeting tussen Billy Graham (1918-2018) en The Queen

De ontmoeting tussen Billy Graham (1918-2018) en The Queen

Hitserie The Crown toont vriendschap tussen evangelist en koningin

Tirza van der Graaf

koningshuis
Fotoserie: koningspaar juicht voor Nederlandse sporters

Fotoserie: koningspaar juicht voor Nederlandse sporters

Olympische Spelen 2018

Tirza van der Graaf

koningshuis
Grote Prinses Beatrix Quiz

Grote Prinses Beatrix Quiz

Hoe goed ken jij onze voormalige vorstin?

Tirza van der Graaf

koningshuis

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans