Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bewoners Vluchtkerk treden op in Paradiso

in Nieuws

Enkele uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds december in de zogeheten Vluchtkerk in Amsterdam verblijven, treden op zondag 10 februari op in Paradiso. Singer-songwriter Laurens Joensen heeft met enkele muzikale vluchtelingen de band We Are Here gevormd. Ze staan in het voorprogramma van de Malinese zanger Salif Keita, maakte de Amsterdamse poptempel vrijdag bekend.

Paradiso heeft alle ongeveer 100 bewoners van de kerk uitgenodigd voor het concert. De uitgeprocedeerde asielzoekers uit landen als Somalië, Sudan, Ethiopië en Eritrea verbleven eerder in een tentenkamp op de Notweg in de Amsterdamse wijk Osdorp.

De band bestaat uit frontman Ciraque, zanger en gitarist uit Ivoorkust, Ali uit Sudan op djembé, Oumar uit Guinee op conga, Dennis uit Kenia op gitaar en zang en Godfrey uit Sudan als stagemanager. Aan de groep is de Amsterdamse percussionist Moussé Dramé (met Senegalese-Malinese roots) toegevoegd. We Are Here vraagt met zijn muziek aandacht voor de situatie van de vluchtelingen in Nederland.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus
Al 1,3 miljoen euro voor Syrische vluchtelingen

Al 1,3 miljoen euro voor Syrische vluchtelingen

Metterdaad-kijker neemt operatiekosten voor zijn rekening

vluchtelingen
Het jaar van... Margriet van der Woerd

Het jaar van... Margriet van der Woerd

'Met veel mensen kun je iets ontzettend moois bereiken'

Joëlle Post

vluchtelingen

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans