Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Aanslag op pastors in Kenia

in Nieuws

Gewapende mannen hebben in de Keniaanse stad Garissa twee pastors neergeschoten. Eén pastor overleed onderweg naar het ziekenhuis. De andere pastor moest direct geopereerd worden en is nu buiten levensgevaar. Dat maakt Open Doors bekend.

De twee pastors werkten nauw samen, de een kreeg onderwijs en coaching van de ander. Waar de mannen waren op het moment van de aanslag, is nog niet bekend.

Geweld
Garissa, dat in de grensstreek tussen Kenia en Somalië ligt, is vaker toneel van geweld tegen christenen. Vorig jaar kwamen bij aanslagen op twee kerken achttien christenen om en meer dan zestig christenen raakten gewond.

Bron: Open Doors
De kerk op de foto is niet de kerk waar de aanslag is gepleegd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Vier jaar na de aanslagen van 2013

christenvervolgi...
Na het geweld van Boko Haram leeft deze kerk weer op

Na het geweld van Boko Haram leeft deze kerk weer op

‘Moslims komen nu om de Heer te leren kennen.’

christenvervolgi...
Open Doors 'niet verrast' door aanslag op Westerse kerk

Open Doors 'niet verrast' door aanslag op Westerse kerk

Op de tweede dag na de aanslag op de kerk in Saint-Etienne du Rouvray, waarbij priester Jacques Hamel op gruwelijke wijze werd vermoord, stelt Ruud...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans