Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Zingende christenen verstoren broedvogels'

in Mediatips

De ruim 50.000 christenen die jaarlijks de pinksterconferentie Opwekking op het festivalterrein in het Flevolandse Biddinghuizen bezoeken, veroorzaken geluidsoverlast in het broedseizoen van vogels. Dat stelt de milieugroep Dronten.

Omdat de geldende geluidsnormen "enorm'' zouden worden overschreden, heeft de milieugroep bij de gemeente bezwaar ingediend tegen de vergunning voor het christelijke feest dat wordt gehouden nabij een natuurgebied. De lokroep van de mannetjesvogel zou onder meer door het gezang van de bezoekers niet door het vrouwtje worden gehoord. Ook zouden al broedende vogels van hun nesten worden weggejaagd. "Dat is niet bepaald opwekkend'', zei bestuurslid Gerrit van Duuren donderdag.

Volgens Joop Gankema, directeur van stichting Opwekking, is de geluidsnorm één keer overschreden. "Toen waren meer bezoekers op een plek dan verwacht. Door herinrichting van het terrein en continue geluidsmetingen kan dit nu niet meer gebeuren.'' Het bezwaar vindt hij dan ook overdreven.

De 43e editie van de pinksterconferentie vindt plaats van 17 tot en met 20 mei.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Opwekking tevreden over Pinksterconferentie

Opwekking tevreden over Pinksterconferentie

55.000 bezoekers en 20.000 kampeerders

Opwekking
File naar pinksterconferentie Opwekking

File naar pinksterconferentie Opwekking

Duizenden dagjesmensen op weg naar een zonnige sing-in

Opwekking
Ruim 20.000 aanmeldingen voor Pinksterconferentie Opwekking

Ruim 20.000 aanmeldingen voor Pinksterconferentie Opwekking

Voor de Pinksterconferentie 2014 hebben zich al 20.100 kampeerders aangemeld. Daarnaast verwacht de organisatie ongeveer 60.000 daggasten.

Opwekking

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips