Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Winter in Syrië: hulpverleners Syrië vragen Kerk in Actie om extra steun

in Nieuws

Kerk in Actie is naar eigen zeggen, als een van de weinige hulporganisaties dankzij haar kerkelijke netwerk in staat om slachtoffers van het geweld in Syrië met hulpverlening te bereiken. Hulpverlening is mogelijk dankzij de samenwerking van Kerk in Actie met Het Grieks-orthodoxe Patriarchaat van Antiochië in Damascus.

Vluchtelingen hebben dringend behoefte aan noodhulp
Honderdduizenden mensen in Syrië moeten vluchten voor het toenemende geweld. Enkele miljoenen vluchtelingen komen in kampen in het buitenland terecht en maar liefst vier miljoen mensen worden opgevangen bij familie of bekenden in Syrië zelf. Als dat niet lukt, zoeken ze onderdak in scholen en openbare gebouwen die daar niet op zijn ingericht. 

Nu de temperatuur ’s nacht tot onder het vriespunt daalt, hebben de vluchtelingen volgens Kerk in Actie dringend behoefte aan dekens, matrassen, beddengoed, winterkledingvoedsel en oliekachels. Ook is er behoefte aan voedsel, medicijnen en andere hulpgoederen. Het patriarchaat helpt deze mensen.

'Er is veel meer geld nodig'
Wereldwijd brachten kerken al 2,5 miljoen euro bij elkaar voor noodhulp door de ACT Alliance in en buiten Syrië. Leden van de Protestantse Kerk in Nederland brachten daarvan 120.000 euro op, geoormerkt voor de hulp in Syrië zelf. Maar er is volgens de organisatie veel meer geld nodig, nu in één jaar tijd het aantal mensen in Syrië dat hulp nodig heeft, steeg van één naar vier miljoen. Dat is bijna één op de vijf Syriërs. De partnerorganisaties van Kerk in Actie in Syrië hebben een hulpverleningsverzoek gedaan voor vijf miljoen euro. Daarmee zouden 200.000 mensen in en buiten Syrië geholpen worden.

 

 

Bron: Protestantse Kerk Nederland
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Open Doors wil 15.000 christelijke gezinnen in Nigeria redden van hongerdood

Open Doors wil 15.000 christelijke gezinnen in Nigeria redden van hongerdood

Eerst gevlucht voor Boko Haram, nu achtergesteld door regering

‘De situatie in Begrado is dramatisch’

‘De situatie in Begrado is dramatisch’

Hulp Oost-Europa start noodhulp aan 'vergeten vluchtelingen' in Servië

christelijke...
Theoloog Rikko Voorberg nieuwe ambassadeur van Tear

Theoloog Rikko Voorberg nieuwe ambassadeur van Tear

Theoloog Rikko Voorberg is de nieuwe ambassadeur van ontwikkelingsorganisatie Tear. Als ambassadeur van Tear wil hij onder andere aandacht vragen voor...

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans