Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

VS boos op Iran over veroordeling dominee

in Nieuws

De Verenigde Staten hebben Iran opgeroepen een Iraans-Amerikaanse dominee vrij te laten. Voorganger Saeed Abedini (32) is onlangs door een speciale rechtbank tot acht jaar cel veroordeeld omdat zijn preken een gevaar voor de staatsveiligheid zouden vormen.

Abedini reisde drie jaar lang heen en weer tussen de Verenigde Staten en Iran. In zijn geboorteland hield de evangelische dominee preken in huiskerken, totdat hij onder huisarrest werd geplaatst en uiteindelijk vastgezet.

"We veroordelen Irans voortdurende inbreuken op het universele recht op vrijheid van religie en roepen de Iraanse autoriteiten op Abedini's mensenrechten te respecteren en hem vrij te laten'', zei een woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag.

In de islamitische republiek Iran wonen volgens westerse schattingen tussen de 80.000 en 300.000 christenen. Iran erkent een aantal christelijke geloofsgemeenschappen, zoals de Armeens-apostolische Kerk. Huiskerken zijn echter verboden en worden vooral aangepakt als ze moslims bekeren.

 

Bron:ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Familie Javed uit Veessen vreest zelfde lot als familie Israël uit Epe

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Deze “akelige waarheid” blijkt uit statistieken van Open Doors

Gert-Jan Schaap

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans