Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vervolging christenen in Afrika neemt toe

in Nieuws

De vervolging van christenen is vorig jaar in Afrika sterk toegenomen. In Noord-Korea hebben christenen het nog altijd het moeilijkst, maar het Afrikaanse land Mali staat voor het eerst in de top tien van 50 landen op de Ranglijst Christenvervolging die de organisatie Open Doors elk jaar publiceert.

Ook in landen als Kenia, Uganda en Niger is de positie van christenen verslechterd. In die landen is het islamitische extremisme toegenomen.
Open Doors zet zich in voor vervolgde christenen.

Noord-Korea blijft de lijst aanvoeren. In het stalinistische land kan het bezit van de Bijbel al een reden voor executie of plaatsing van het gehele gezin in een strafkamp zijn. Daarna komen landen met een islamitische meerderheid. Saudi-Arabië staat op plaats twee, gevolgd door Afghanistan en Irak.

Mali staat zo hoog op de ranglijst, omdat het noorden van het land na de staatsgreep van april in handen is gekomen van extremistische moslims. Volgens directeur Tjaling Schotanus van Open Doors konden gelovigen tot vorig jaar hun geloof vrij belijden, maar is de situatie in het noorden nu vergelijkbaar met die in Saudi-Arabië. In dat uiterst conservatieve islamitische land kunnen christenen alleen in het geheim uiting geven aan hun geloof.


Op de website van Open Doors kunt u de volledige lijst vinden.

Open Doors 'Ranglijst Christenvervolging 2013'

Bron: ANP
Foto: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Martien Timmer te gast in 'Onderweg’

Martien Timmer te gast in 'Onderweg’

'Ik geef mezelf een 9 voor geluk'

leef je geloof 26 mei 2018
Helft christelijke jongeren ervaart hoge prestatiedruk

Helft christelijke jongeren ervaart hoge prestatiedruk

Onderzoek Evangelische Hogeschool geeft inkijk in jongerencultuur

christelijke... 9 april 2018
Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Speciale meidenbijbel wordt vandaag gepresenteerd

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’