Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Syrische rebellen plunderden kerken"

in Nieuws

Het lijkt erop dat Syrische rebellen bewust heiligdommen van religieuze minderheden hebben vernield in het noorden van Syrië. Het geweld vond eind 2012 plaats, nadat de troepen van het regime van president Bashar al-Assad zich hadden teruggetrokken. Dat concludeerde mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) woensdag op basis van onderzoek.

HRW onderzocht incidenten in de provincie Latakia en in de provincie Idlib. Het geweld richtte zich tegen kerken en een sjiitisch heiligdom, aldus HRW. Het sjiisme is een stroming binnen de islam. Het bewust aanvallen van religieuze gebouwen die niet voor militaire doeleinden worden gebruikt, is een oorlogsmisdaad volgens internationaal recht.

Het geweld tegen religieuze gebouwen komt overigens niet alleen van de kant van de rebellen. Eerder bracht HRW al de vernieling van een moskee in Taftanaz, Idlib, in kaart. Daar zat het regime achter. HRW roept beide kanten op om het vernielen van gewijde plekken niet onbestraft te laten.

In Syrië woedt al bijna 2 jaar een opstand tegen het regime van Assad. Die heeft al tienduizenden mensen het leven gekost.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’