Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus in Latijnse tweet: blijf bidden

in Christelijk Nieuws

"Wat vraagt de Heer van ons om eerlijk bij te dragen aan de eenheid van de christenen? Steeds bidden, de gerechtigheid vaak beoefenen, de deugdzaamheid liefhebben en met Hem oplopen.'' Dat is de Nederlandse vertaling van de eerste tweet in het Latijn die paus Benedictus XVI zondag heeft verstuurd op zijn twitteraccount @Pontifex_In. Benedictus opende de account donderdag. Hij heeft inmiddels meer dan 5000 volgers.

De 85-jarige leider van de Rooms-Katholieke Kerk zit sinds december op Twitter. Het Latijn is de negende taal waarin hij berichten verstuurt. Verspreid over alle accounts heeft hij ruim 2,5 miljoen volgers. Zijn account in het Engels is het populairst: ruim 1,4 miljoen volgers. Latijn is de officiële taal van de Rooms-Katholieke Kerk. De paus staat erom bekend dat hij graag de mis in het Latijn opdraagt.

 

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons