Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Pastoor moet uittreders toestemming vragen'

in Nieuws

Als een pastoor in Tilburg namen en foto's gaat ophangen van kerkleden die zich willen uitschrijven, is het "fatsoenlijker'' om eerst toestemming aan hen te vragen. Dat liet voorzitter Jacob Kohnstamm van het College bescherming persoonsgegevens (CBP) dinsdag via zijn woordvoerster weten.

Hij wilde verder niet inhoudelijk ingaan op de plannen van pastoor Harm Schilder om foto's en namen van uittreders op te hangen in het voorportaal van de Emmausparochie. Op die manier kunnen de parochianen voor deze mensen bidden en ze proberen over te halen toch te blijven, zo gaf Schilder aan in het Brabants Dagblad. Het CBP heeft geen contact gehad met de pastoor.

Het bisdom Den Bosch, waaronder de Emmausparochie valt, laat de pastoor vrij in zijn manier om iets te doen tegen de uitschrijvingen, zei een woordvoerder.

 

Bron en foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Pieter is priester en deelnemer van populair tv-programma

Tirza van der Graaf

katholieke kerk
Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Duck-fan en cultuurtheoloog Frank Bosman is aangenaam verrast

Gert-Jan Schaap

kerk
‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans