Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nummer 1 positie voor christelijke zanger

Chris Tomlin nieuwste album 'Burning Lights' succesvol

in Mediatips

Het album ‘Burning Lights’ van de christelijke singer-songwriter Chris Tomlin is op dit moment het best verkopende album in de Verenigde Staten. Deze week kwam zijn album op nummer 1 binnen in de Billboard 200, de Amerikaanse albumhitlijst. Slechts drie keer eerder in de geschiedenis behaalde een christelijk album een nummer 1 positie in de Amerikaanse lijst.

Van het album zijn in de eerste week 73.000 exemplaren verkocht. Daarmee is het album op dit moment beter verkocht dan het nieuwste album van de populaire countryzangers Taylor Swift en verdreef hij de soundtrack van Les Miserables van de eerste positie.

Volgens Billboard is de nummer 1 positie vooral te danken aan de goede verkoop van het album op grote chrsitstelijke conferentie. Deze conferentie trok zo’n 60.000 bezoekers en was goed voor zo’n veertig procent van de totale verkoop van het album.  


In Nederland heeft Chris Tomlin in 2007 opgetreden tijdens de EO Jongerendag en Xnoizz Flevo Festival.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk
Sharon Kips te gast bij Andries

Sharon Kips te gast bij Andries

'Zowel met mijn stem als met mijn relatie met God is het goed gekomen'

christelijke...
Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans