Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Jörgen Raymann in 'Adieu God?'

in Mediatips

Cabaretier en televisiepresentator Jörgen Raymann wordt in Nederland geboren, maar groeit op in Suriname. Daar bezoekt hij samen met zijn ouders en zus Peggy de katholieke kerk. Hij wordt gedoopt, ontvangt zijn eerste heilige communie en het vormsel. Hij trouwt in de kerk en laat ook zijn kinderen dopen.

Inmiddels gaat Jörgen nauwelijks meer naar de kerk. Het katholieke geloof is hem dierbaar, maar niet de enige leidraad in zijn leven. Jörgen is momenteel multireligieus. Een levensfilosofie waar Tijs meer van wil weten. Het resultaat is een levendig gesprek tussen twee totaal verschillende gelovigen.

In de tweede serie van het EO-programma Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met o.a. Youp van 't Hek, Franca Treur, Jörgen Raymann, Hans van Breukelen en Lenette van Dongen. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daarvan over?

 

Adieu God?, zondag 20 januari, 23.35 uur, Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons