Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

De Nieuwe Kerk klaar voor inhuldiging

in Nieuws

De Nieuwe Kerk in Amsterdam is klaar voor de inhuldiging op 30 april. "Het hoort bij onze nationale functie'', zei directeur Cathelijne Broers. "We moeten op redelijk korte termijn de kerk leeg kunnen maken.'' Broers hoorde pas maandag over de troonswisseling.

De inhuldiging van het nieuwe staatshoofd vindt traditioneel plaats in De Nieuwe Kerk, het monument dat al 6 eeuwen lang uitkijkt over de Dam. Alle eerdere koningen en koninginnen zijn er ingehuldigd.

Broers wil voorafgaande aan 30 april nog een tentoonstelling organiseren over de koninklijke inhuldigingen. Momenteel is er een expositie te zien over de tradities van indianen uit Noord-Amerika, die daarvoor eerder beëindigd zal worden.

Voor de ceremonie op 30 april is De Nieuwe Kerk waarschijnlijk enkele weken dicht.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zwolse Koningsdag omringd door engelen

Zwolse Koningsdag omringd door engelen

Vandaag zijn alle ogen op Zwolle gericht. De gezamenlijke Zwolse kerken maken daar handig gebruik van en lanceren hun nieuwe slogan: Zwolle. Een stad...

Koningsdag: Dordtse kerken willen rol spelen

Koningsdag: Dordtse kerken willen rol spelen

Willem van Oranje ging in de Grote Kerk in 1573 voor de eerste keer aan het avondmaal

kerk
Koning bezoekt SchuldHulpMaatje

Koning bezoekt SchuldHulpMaatje

Kerkelijk initiatief om armoede in Nederland te bestrijden

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans