Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vonnis: 10 jaar naar de kerk

Tiener hoort bijzonder vonnis na dodelijk ongeval door dronkenschap

in Nieuws

Een emotionele scène tussen Tyler en de familie van de overleden John heeft de doorslag gegeven. Johns vader en Tyler stonden in de rechtszaal en omhelsden elkaar. "We hebben geen behoefte aan twee verspilde levens door een fout," schrijft de familie in een verklaring. Naast zijn wekelijkse kerkbezoek moet Tyler aan nog een aantal bepalingen voldoen. Hij moet zijn school afmaken en een armband dragen die voortdurend zijn alcoholgehalte meet.

Een 'religieuze straf' of vergeving?
Niet iedereen kan zich vinden in de bijzondere uitspraak van de rechter. Zijn vonnis "veroorzaakt juridische problemen vanwege de scheiding tussen kerk en staat," reageert een hoogleraar rechten van de Oklahoma University. "Ik weet niet waarom een kerk iemand onder dwang van de overheid wil hebben." Tylers advocaat is het daar niet mee eens: "Mijn cliënt gaat al elke zondag naar de kerk, dus dat is geen probleem. Hij is een kind die een fout heeft gemaakt. Hij is het waard om gered te worden."


Bron: ABC News/Huffington Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat als iets onvergeeflijk is?

Wat als iets onvergeeflijk is?

‘Neem eerst je eigen gevoelens en emoties serieus’

Carianne Ros

Hoe Betty Bausch-Polak (99) de oorlog overleefde

Hoe Betty Bausch-Polak (99) de oorlog overleefde

‘Ik deed gewoon alsof ik de baas was’

Mirjam Hollebrandse

Kerk Leeuwarden biedt inbreker helpende hand

Kerk Leeuwarden biedt inbreker helpende hand

‘Als je dan zo’n man ziet, kun je maar één ding doen’

Mirjam Hollebrandse

27 februari 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan