Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Turkije krijgt voor het eerst nieuwe kerk

in Nieuws

In Istanbul wordt voor het eerst in de bijna 90-jarige geschiedenis van de republiek Turkije een geheel nieuwe kerk gebouwd. Het bestuur van de metropool Istanbul heeft daarvoor het groene licht gegeven. De bouw van de kerk door de Aramese gemeenschap zal ongeveer 3 jaar in beslag nemen.

De kerk wordt gebouwd op het terrein waar tot de jaren 60 een kapel en een begraafplaats van de Arameeërs in gebruik waren. Die zullen worden gerenoveerd, melden media maandag. In Turkije is het juridisch moeilijk een kerk te stichten, deels omdat er veel wantrouwen heerst tegen christelijke kerken. Er slepen al jaren verschillende zaken over eigendommen tussen de Turkse staat en een aantal religieuze gemeenschappen.

De Arameeërs zijn verwikkeld in een van de meest spraakmakende zaken, die draait om eigendomsrechten van land rondom het beroemde Mor Gabriel-klooster in het zuidoosten van Turkije. In Istanbul wonen zo’n 10.000 Arameeërs. Zij vormen daarmee na de Armeniërs de grootste religieuze minderheid in de stad.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Bill Hybels beschuldigd van seksueel onacceptabel gedrag

Bill Hybels beschuldigd van seksueel onacceptabel gedrag

Oudstenraad weerspreekt de aantijgingen na onderzoek

kerk
Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Landelijke Opschoondag biedt kans om zichtbaar te zijn in de wijk

Joëlle Post

kerk
Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans