Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Syb van der Ploeg zingt op straat

in Nieuws

Zanger Syb van der Ploeg geeft als straatmuzikant op donderdag 13 december 2012 een marathonconcert op 10 verschillende treinstations door Nederland, met als doel zoveel mogelijk aandacht te vragen voor straatkinderen in Uganda. De bekende zanger houdt zijn concerttour voor Kerk in Actie, de hulporganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland.

Uganda
In Uganda is de zanger voor een tv-documentaire op bezoek geweest bij kinderen en jongeren die worden opgevangen door het project Dwelling Places.  Samen met de jongeren maakte Syb een bijzondere versie van de kerstkraker ‘Do They Know It’s Christmas Time’. In deze context wordt het overbekende kerstlied een krachtige protestsong die deze Ugandese kinderen en jongeren een stem geeft.

Emotionele reis
Van der Ploeg: “Het leed dat deze kinderen in hun korte leven al hebben moeten doorstaan, raakt me enorm. Soms het verlies van hun ouders, broers of zusjes, maar ook het harde leven op straat. Het is een hele bijzondere en emotionele reis geworden waarbij ik veel leed ben tegenkomen, maar ook veel liefde heb gezien, en hoop op een toekomstperspectief.”

Kinderen een thuis geven
Kerk in Actie ondersteunt Dwelling Places  bij de opvang van straatkinderen in de Ugandese hoofdstad Kampala. Het doel van Dwelling Places is de kinderen uiteindelijk weer een thuis te geven bij hun eigen familie. Onder het motto ‘Zij zijn met kerst ook het liefst lekker thuis’ roept Kerk in Actie iedereen op om dit project en de andere kinderprojecten van Kerk in Actie financieel te steunen.


Bron: Kerk in Actie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Fors meer arme mensen vragen kerk om hulp

Fors meer arme mensen vragen kerk om hulp

Kerk in Actie presenteert nieuw armoedeonderzoek

christelijke...
Kerk in Actie gaat twee miljoen euro bezuinigen

Kerk in Actie gaat twee miljoen euro bezuinigen

Minder geld voor projecten en partners die steun ontvangen

PKN
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans