Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Roze kerkdienst in Amsterdam

in Nieuws

Op 23 december is er in de Keizersgrachtkerk een roze kerstdienst waarin stil wordt gestaan bij de voorgenomen anti-homowetgeving in Oeganda. De kerkdienst maakt deel uit van het Pink Christmas evenement dat de stichting ProGay voor de vijfde keer in Amsterdam organiseert.

Aan de kerkdienst werken Dolly Bellefleur, Irene Hemelaar directeur ProGay, en de voorzitter van COC Nederland Tanja Ineke  mee. De voorganger is ds. Wielie Elhorst, voorzitter Landelijke Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging (LKP) De dienst wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk Amsterdam, de Keizersgrachtkerk en de Landelijke Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging (LKP). Hiermee zetten zij de traditie voort om een roze kerkdienst te organiseren tijdens de Amsterdam Gay Pride in augustus en Pink Christmas in december.

Voor meer informatie zie: protestantsamsterdam.nl en pinkchristmas.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

‘Wij zijn niet bang nieuwe dingen te proberen’

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 20)

Bart van Delen

14 mei 2018
Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

9 maart 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan