Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Op 23 december is er in de Keizersgrachtkerk een roze kerstdienst waarin stil wordt gestaan bij de voorgenomen anti-homowetgeving in Oeganda. De kerkdienst maakt deel uit van het Pink Christmas evenement dat de stichting ProGay voor de vijfde keer in Amsterdam organiseert.

Aan de kerkdienst werken Dolly Bellefleur, Irene Hemelaar directeur ProGay, en de voorzitter van COC Nederland Tanja Ineke  mee. De voorganger is ds. Wielie Elhorst, voorzitter Landelijke Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging (LKP) De dienst wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk Amsterdam, de Keizersgrachtkerk en de Landelijke Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging (LKP). Hiermee zetten zij de traditie voort om een roze kerkdienst te organiseren tijdens de Amsterdam Gay Pride in augustus en Pink Christmas in december.

Voor meer informatie zie: protestantsamsterdam.nl en pinkchristmas.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons