Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Protestconcert voor vreemdelingen

Kerstband 'How to throw a Christmas party' treedt op bij vreemdelingengevangenis

in Mediatips

In de aanloop naar Kerst lijken steeds meer christenen een statement te willen maken voor vluchtelingen. Zo ook de succesvolle kerstband 'How to throw a Christmas party'. Deze gelegenheidsband gaat een buitenconcert geven, naast het detentiecentrum 'Kamp Zeist'. Al een aantal jaar treedt de band op met eigentijdse kerstmuziek op podpodia zoals Tivoli. Dit jaar heeft de groep speciaal songs geschreven voor en over vluchtelingen. Met hun muziek en optredens willen ze aandacht vragen voor de situatie van mensen in vreemdelingendetentie.

How to throw a Christmas party organiseert de akoestische protestoptredens in samenwerking met de Algemene Nederlandse Vreemdelingen Bond, de ANVB: "Vreemdelingen worden in Nederland opgesloten als ze geen papieren hebben. Dat is tragisch en moet stoppen. Niet alleen omdat het duur en inefficiënt is, maar vooral omdat het echt een verkeerde oplossing is. Het leidt niet tot meer mensen die terugkeren." De ANVB baseert zich hierbij onder andere op Amnesty International en Het Europese Hof voor Rechten van de Mens: "Ook volgens hen worden mensenrechten geschonden in de Nederlandse detentiecentra."

Bij het concert worden honderden mensen verwacht.

Foto: Mcklin Fotografie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

vluchtelingen 5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’