Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Protestconcert voor vreemdelingen

Kerstband 'How to throw a Christmas party' treedt op bij vreemdelingengevangenis

in Mediatips

In de aanloop naar Kerst lijken steeds meer christenen een statement te willen maken voor vluchtelingen. Zo ook de succesvolle kerstband 'How to throw a Christmas party'. Deze gelegenheidsband gaat een buitenconcert geven, naast het detentiecentrum 'Kamp Zeist'. Al een aantal jaar treedt de band op met eigentijdse kerstmuziek op podpodia zoals Tivoli. Dit jaar heeft de groep speciaal songs geschreven voor en over vluchtelingen. Met hun muziek en optredens willen ze aandacht vragen voor de situatie van mensen in vreemdelingendetentie.

How to throw a Christmas party organiseert de akoestische protestoptredens in samenwerking met de Algemene Nederlandse Vreemdelingen Bond, de ANVB: "Vreemdelingen worden in Nederland opgesloten als ze geen papieren hebben. Dat is tragisch en moet stoppen. Niet alleen omdat het duur en inefficiënt is, maar vooral omdat het echt een verkeerde oplossing is. Het leidt niet tot meer mensen die terugkeren." De ANVB baseert zich hierbij onder andere op Amnesty International en Het Europese Hof voor Rechten van de Mens: "Ook volgens hen worden mensenrechten geschonden in de Nederlandse detentiecentra."

Bij het concert worden honderden mensen verwacht.

Foto: Mcklin Fotografie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Liveblog 'We gaan ze halen'

vluchtelingen| ‘We gaan ze halen’ onderweg naar Athene

Liveblog van 'Visie'-lezer Gert-Jan Kole

31 December 2018
Rob Timmerman in 'De Nachtzoen': de zee op voor vluchtelingen

vluchtelingen| Rob Timmerman in 'De Nachtzoen': de zee op voor vluchtelingen

Zaterdag, 0.30 uur, NPO 2

Bart van Delen

8 December 2018
'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

vluchtelingen| 'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

Derk Stegeman in 'Het Vermoeden', zondag, 11.35 uur, NPO 2

2 December 2018