Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Poolse kerk verdedigt 'baby dozen'

in Nieuws

Aartsbisschop Jozef Kowalczyk, de rooms-katholieke primaat van Polen verdedigt het bestaan van de zogenoemde 'baby dozen'. Moeders kunnen anoniem in deze dozen hun ongewenste pasgeboren baby's achterlaten.

Afgelopen november stelde de commissie voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties dat de Poolse overheid de 'baby dozen' moet verbieden. Omdat op deze manier kinderen het recht wordt ontzegd om te weten wie hun ouders zijn.
Ook probeert de commissie deze praktijken op de agenda van het Europees Parlement te krijgen.

De aartsbisschop zegt in een reactie hierop dat de 'baby dozen' levens redden en dat dit een onderdeel is van de Poolse traditie. "Polen heeft haar eigen identiteit, haar eigen cultuur en haar eigen geweten", aldus Kowalcyk tijdens een optreden afgelopen zondag op een Poolse televisiezender.

 

Bron: AP
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ierland staat abortus toe bij levensgevaar

Ierland staat abortus toe bij levensgevaar

Rooms-Katholieke Kerk is fel tegen de versoepeling

katholieke kerk
OM: zaken niet meer te vervolgen

OM: zaken niet meer te vervolgen

Het Openbaar Ministerie kan in strafrechtelijke zin niets met de drie gevallen van ernstig seksueel misbruik die de commissie-Deetman heeft gemeld....

katholieke kerk
Echtscheiding: als de huwelijksboot omslaat

Echtscheiding: als de huwelijksboot omslaat

Marianne Witvliet: ‘Ik moest me van hem losscheuren’