Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus op twitter: @pontifex

in Nieuws

Paus Benedictus XVI begint op woensdag 12 december te twitteren op het account @pontifex. Dat heeft het Vaticaan maandag laten weten. In zijn eerste tweets zal de paus reageren op vragen over het geloof die mensen hem via #@pontifex hebben gesteld.

De paus zal zijn tweets publiceren in acht talen: Spaans, Engels, Italiaans, Portugees, Duits, Pools, Arabisch en Frans. Het is de bedoeling dat er nog andere talen bij komen. Benedictus zal de tweets niet zelf verzenden, maar hij moet er zijn zegen aan geven, voordat ze worden verstuurd. Het account had maandagmiddag rond kwart voor één al ruim 15.000 volgers.

De Amerikaan Greg Burke, die dit jaar als media-adviseur van het Vaticaan werd aangesteld, zei maandag tegen journalisten dat Benedictus een geestelijke boodschap wil brengen. "De paus wandelt niet rond met een Blackberry of iPad en niemand zal hem woorden in de mond leggen. Hij twittert wat hij wil twitteren'', zei Burke.

Benedictus twitterde vorig jaar juni voor het eerst. "Lieve vrienden, ik heb zojuist www.news-va gelanceerd. Geloofd zij onze Heer Jezus Christus! Met mijn gebeden en zegeningen, Benedictus XVI'', luidde zijn tweet, gelanceerd op een account van het Vaticaan.

Twitteraccount van de Paus @pontifex

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis onderwijs voor kinderen uit Paradise

christelijke hulpverlening| Gratis onderwijs voor kinderen uit Paradise

Katholieke Kerk helpt schoolkinderen uit getroffen gezinnen

30 November 2018
‘Geloof lijkt op een plantje dat je tijdig water moet geven'

Adieu God?| ‘Geloof lijkt op een plantje dat je tijdig water moet geven'

Schrijfster Esther Gerritsen opnieuw in gesprek met Tijs

Reinald Molenaar

Heleen Mees in 'Adieu God?'

Adieu God?| Heleen Mees in 'Adieu God?'

'Zingeving is een vorm van luxe'

26 October 2018