Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus op twitter: @pontifex

in Nieuws

Paus Benedictus XVI begint op woensdag 12 december te twitteren op het account @pontifex. Dat heeft het Vaticaan maandag laten weten. In zijn eerste tweets zal de paus reageren op vragen over het geloof die mensen hem via #@pontifex hebben gesteld.

De paus zal zijn tweets publiceren in acht talen: Spaans, Engels, Italiaans, Portugees, Duits, Pools, Arabisch en Frans. Het is de bedoeling dat er nog andere talen bij komen. Benedictus zal de tweets niet zelf verzenden, maar hij moet er zijn zegen aan geven, voordat ze worden verstuurd. Het account had maandagmiddag rond kwart voor één al ruim 15.000 volgers.

De Amerikaan Greg Burke, die dit jaar als media-adviseur van het Vaticaan werd aangesteld, zei maandag tegen journalisten dat Benedictus een geestelijke boodschap wil brengen. "De paus wandelt niet rond met een Blackberry of iPad en niemand zal hem woorden in de mond leggen. Hij twittert wat hij wil twitteren'', zei Burke.

Benedictus twitterde vorig jaar juni voor het eerst. "Lieve vrienden, ik heb zojuist www.news-va gelanceerd. Geloofd zij onze Heer Jezus Christus! Met mijn gebeden en zegeningen, Benedictus XVI'', luidde zijn tweet, gelanceerd op een account van het Vaticaan.

Twitteraccount van de Paus @pontifex

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018
Kerk van kardinaal Wim Eijk sluit de deuren

Kerk van kardinaal Wim Eijk sluit de deuren

Utrechtse kathedraal kreeg financiën niet rond

katholieke kerk 30 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’