Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Oproep tot verzet homohuwelijk

in Nieuws

De leider van de katholieken in Engeland en Wales, bisschop Nichols, heeft de gelovigen opgeroepen in opstand te komen tegen de regeringsplannen voor het homohuwelijk.

Dat meldt de NOS vandaag op haar website.

Nichols vraagt de katholieken hun parlementsleden aan te schrijven, en "duidelijk, kalm en krachtig" hun bezwaren tegen het homohuwelijk uiteen te zetten. De aartsbisschop verzet zich al langer tegen het voornemen om het homohuwelijk toe te staan.

Het kabinet van premier Cameron heeft aangekondigd in januari een wetsvoorstel in te dienen om het homohuwelijk mogelijk te maken. Een ruime meerderheid van de bevolking staat daar achter.

Nichols heeft principiële en procedurele bezwaren tegen het homohuwelijk. Hij zegt dat er niets stond over het homohuwelijk in de verkiezingsprogramma's van de regeringspartijen en dat ook de koningin bij de opening van het parlementaire jaar er niets over heeft gezegd. Volgens Nichols heeft de regering geen mandaat om het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken.

 

Bron: NOS
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Bisschop Den Bosch zegent homo’s op Roze Zaterdag

Bisschop Den Bosch zegent homo’s op Roze Zaterdag

De Korte: kerk moet 'hartelijkheid en vriendschap' bieden aan homo's

Priester geeft paus boek over homo's

Priester geeft paus boek over homo's

De Nederlandse priester Pierre Valkering biedt paus Franciscus vandaag in het Vaticaan een boek over homoseksualiteit aan. Dat meldde de regionale...

paus
Vaticaan bezint zich op relatiezaken

Vaticaan bezint zich op relatiezaken

Synode over hertrouwen, homoseksualiteit, abortus en condooms

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans