Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nieuwe late night talkshow met christelijke denkers

Nieuw programma 'Andries' vanaf 6 januari

in Mediatips

Vanaf 6 januari start een nieuw EO-programma 'Andries'. In deze late night talkshow ontvangt Andries Knevel elke zondagavond christelijke denkers, vernieuwers, markante figuren en inspirerende voorbeelden. “Ik ben ontzettend blij dat ik dit programma mag maken. Dit soort gesprekken hebben mijn hart”, aldus Andries.

"Het geloof fascineert mij. Waarom geloven mensen? Waarom worden atheïsten christen? Hoe gaan gelovigen om met de vragen die vanuit cultuur en wetenschap op hen af komen? Hoe gaan ze om met hun twijfels? Hoe geloven ze als het leven tegenzit en de gebrokenheid van het leven hen aangrijnst? En hoe kunnen gelovige christenen ons weer inspireren?" Dat zijn voor Andries de leidende vragen voor de nieuwe talkshow.

De serie trapt 6 januari af met dr. Eppo Bruins. Tijdens zijn studie werd hij christen en promoveerde in de natuurkunde en is nu wetenschappelijk directeur van STW, een technologie stichting die aan veel universiteiten natuurkundig onderzoek financiert.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Komen (huis)dieren in de hemel?

Komen (huis)dieren ook in de hemel?

Bonhoeffers rake antwoord op de vraag van een huilend kind

Gert-Jan Schaap

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Het dodelijkste dier ter wereld: waar is de mug goed voor?

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’