Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Man probeert Poolse Madonna te besmeuren

in Christelijk Nieuws

Een 58-jarige man heeft zondag geprobeerd een van de belangrijkste katholieke iconen in Polen met verf te besmeuren. Hij gooide blikken verf leeg op de Zwarte Madonna in de katholieke kerk in Czestochowa. Het kunstwerk bleef onbeschadigd dankzij de glazen plaat die het werk beschermt.

Bewakers in de kerk overmeesterden de aanvaller direct na zijn poging, zo liet de politie weten. Waarom de man het icoon wilde besmeuren is niet bekend. Volgens de overleveringen werd de Zwarte Madonna in 1384 naar Czestochowa gebracht en bijna een eeuw later gestolen. Toen de dieven het icoon in stukken hakten, begon het te bloeden.

Het werk werd gerestaureerd maar de Maria heeft sindsdien een litteken in de wang. Elk jaar komen duizenden pelgrims naar de kerk op de heuvel Jasna Gora.

 

Bron: ANP
Foto:
ANP - Zwarte Madonna in Czestochowa Polen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons