Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerstavond in de vluchtkerk

in Geloven

De bewoners van de Vluchtkerk in Amsterdam nodigen buren, vrijwilligers en andere geïnteresseerden uit om kerstavond met hen te beleven. Op maandag  24 december zullen vanaf 20:30 de deuren van de Sint Jozefkerk (Erik de Roodestraat 16) open gaan, terwijl het buurtkoor de kerstsfeer er vast in brengt.

Kerstboodschap en verrassingsconcert
Een aantal schrijvers, muzikanten en acteurs leveren vervolgens voor én met de vluchtelingen die de kerk bewonen een bijdrage. Ondermeer acteur Nasdrin Dchar, MC Akwasi en zijn rapgroep Zwart Licht en theatermaker Bright O. Richards zullen hun opwachting maken. Dominee Pieter Boomsma spreekt een kerstboodschap uit, terwijl zijn zoon Arie enkele van de vluchtelingen zal interviewen. Het sluitstuk van de avond vormt een verrassingsconcert, verzorgd door een bekende Nederlandse artiest.

Van lege betonnen bunker naar leefbare opvangplek
De Vluchtkerk veranderde de afgelopen weken van een lege betonnen bunker in een leefbare opvangplek. De vluchtelingen ontvingen daarbij ondersteuning van individuen en organisaties uit het hele land. Een netwerk van vrijwilligers helpt hen om de kerk warm, veilig en hygiënisch te maken.

Vragen om een blijvende oplossing
Op deze manier vragen zij samen met de vluchtelingen aandacht voor de situatie van een grote groep uitgeprocedeerde asielzoekers. Ze wonen tot eind maart bij elkaar in de kerk om de politiek om een duurzame opvanglocatie en een blijvende oplossing te vragen. Dit omdat ze in Nederland geen status krijgen, maar tegelijkertijd niet terug kunnen naar hun land van herkomst.

Erbij zijn? Opgeven kan via dit Facebook-event. Geen Facebook? Mail naar [email protected]

 

Bron & Foto: Vluchtkerk.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

vluchtelingen 5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’