Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerkgangers in Nigeria doodgeschoten

Gewapende groep drong kerk binnen tijdens kerstnachtdienst

in Christelijk Nieuws

Gewapende mannen hebben op kerstavond een kerk in het noorden van Nigeria aangevallen en zes mensen, onder wie de predikant, doodgeschoten. Dat hebben een inwoner van het Nigeriaanse dorp Peri en de politie laten weten. Peri ligt 2 kilometer van Potiskum, de economisch belangrijkste stad van de deelstaat Yobe.

Volgens de inwoner van Peri drong de groep de protestantse kerk in het dorp binnen tijdens de kerstnachtdienst. Nadat zij de zes hadden doodgeschoten, staken zij het gebouw in brand.

Doelwit
In het noorden van Nigeria wonen vooral moslims, maar Potiskum kent een belangrijke christelijke minderheid. Kerken zijn in het gebied geregeld het doelwit van aanslagen van de extremistische moslimgroep Boko Haram, die de islamitische wetgeving (sharia) in het noorden van Nigeria wil invoeren. Paus Benedictus XVI veroordeelde dinsdag in zijn kersttoespraak het religieuze geweld in het Afrikaanse land.

Bron: ANP
De kerk op de foto is niet de kerk waar de aanslag is gepleegd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons