Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerkasiel terug van weggeweest

"Wij doen wat de overheid zou moeten doen"

in Mediatips

"Wat belangrijk is: het is hun protest en wij faciliteren", aldus Karel Smouter dinsdag in Dit is de Dag, initiatiefnemer van de opvang van asielzoekers in de 'Vluchtkerk' in Amsterdam.

De asielzoekers die uit het tentenkamp in Osdorp waren gezet kunnen nu terecht in een leegstaande kerk: 'de Sint Josephkerk', die door krakers is opengemaakt. De eigenaar van het pand staat welwillend ten opzichte van het initiatief en de asielzoekers kunnen er nog maanden terecht.

"Er is een snaar geraakt"
Journalist Smouter: "Er is een snaar geraakt. Veel mensen zijn het niet eens met een overheid die weigert hiaten in de eigen wet op te lossen. Veel van die asielzoekers kunnen er niet uit; vallen tussen wal en schip." 
Smouter wil dat de asielzoekers vanuit de kerk actie kunnen blijven voeren. "Wij hebben gezorgd voor een bus naar Den Haag, waar deze mensen hun petitie aanbieden. We doen wat we hopen dat de overheid gaat doen: humane opvang bieden", aldus Smouter die zegt dat hulp en goederen vanuit het hele land komt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’