Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Homohuwelijk verboden in Anglicaanse Kerk

Homostellen kunnen toch niet in de kerk trouwen

in Christelijk Nieuws

De Britse regering zal het bij wet onmogelijk maken dat in de Anglicaanse Kerk het homohuwelijk wordt toegestaan. Dat heeft staatssecretaris Maria Miller van Cultuur dinsdag tegen leden van het parlement gezegd. Andere kerkgenootschappen, zoals de Rooms-Katholieke Kerk of de liberale joden, kunnen zelf bepalen of zij een homohuwelijk bevestigen. Dat meldde de BBC.

De Anglicaanse Kerk in Engeland en Wales is al lange tijd tegen het sluiten van homohuwelijken. Door andere kerken ruimte te bieden om wel huwelijken van mensen van hetzelfde geslacht te bevestigen dient de regering de vrijheid van de gelovigen, aldus Miller. Sommige kerken, zoals de Quakers, staan positief tegenover het homohuwelijk.

Cameron
Premier David Cameron wilde de Anglicaanse Kerk in Engeland en Wales ook die ruimte bieden, maar volgens Miller had die zich expliciet uitgesproken tegen het homohuwelijk. De Anglicaanse Kerk heeft in Engeland en Wales ongeveer 1,3 miljoen actieve volgelingen.

Bron: ANP
Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons