Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Het ideale christendom: helemaal vrij?

Monique Samuel schrijft boek 'Christen 2.0'

in Nieuws

Ze is 23 jaar, publiciste en opiniemaker en intens betrokken bij het Midden-Oosten: Monique Samuel. Afgelopen week verscheen haar 'Dagboek van een zoekend christen'. In haar boek pleit Samuel voor 'Christen 2.0': een christendom waarin God helemaal terug is, maar waarin het web van goddelijke dogma's, veroordeling en verboden geen rol meer spelen.

,,Je bent helemaal vrij om in God gelukkig te zijn'', schrijft Samuel. In Deze Week - het wekelijkse paneldebat op radio 5 over actualiteit en geloof - leidt het tot een intens debat: kun je christelijke vrijheid zo absoluut maken dat geboden en verboden verdwijnen?

Volgens Miranda Klaver legt Samuel de vinger bij een ontwikkeling die kenmerkend is voor een nieuwe generatie gelovigen: de ballast van een zwaar normatief geloof gaat overboord. Panelleden Henk Medema en Koert van Bekkum zijn kritischer: waar is de acceptatie van de gebrokenheid in dit boek? Verheft Samuel zich niet te makkelijk boven al die gelovigen die met de voeten in de modder trouw zijn en proberen iets goeds te doen voor hun naaste?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Vroegchristelijk mozaïek noemt Jezus expliciet ‘God’

Vroegchristelijk mozaïek noemt Jezus expliciet ‘God’

Unieke archeologische vondst straks te zien in Israël

Gert-Jan Schaap

Israël
Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Pastor uit Pittsburgh rijdt Bentley, terwijl zijn kerk in arme buurt staat

Gert-Jan Schaap

kerk
Zijn heilige boeken een reden om in God te geloven?

Zijn heilige boeken een reden om in God te geloven?

‘Het verlangen om de vragen serieus te nemen, herken ik’

Marinus de Jong

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans