Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

“Gods kinderen zijn rare peren”

Lijd jij aan religiestress? Doe de test

in Nieuws

Heb je problemen met ‘religieuze uitingen’ in de maatschappij? Grote kans dat je score rood uitslaat bij de nieuw gelanceerde online ‘religiestressmeter’. De test is ontwikkeld door drie theologen die constateren dat religie achter de voordeur moet blijven. Met de test willen ze de tendens met een knipoog aan de orde stellen.

Straatevangelist
Eén van de vragen: “U ziet een straatevangelist die op luidde toon de komst van Jezus Christus verkondigt. Wat denkt u?” Pauw en Witteman behandelden gister deze vraag van de stresstest door en bekeken een filmpje van zo’n straatevangelist. “Gods kinderen zijn rare peren,” reageert Adriaan van Dis, één van de tafelgasten.

ChristenUnie-kamerlid Gert-Jan Segers vertelt ook zijn ervaringen rondom religiestress in de Tweede Kamer. “Het wezen van mijn geloof is niet om anderen dwars te zitten. Het wezen is mijn verbinding met God en in dienst te staan van mijn naaste.”

Boek
'Religiestress' is de titel van een boek van de remonstrantse theoloog Tom Mikkers. In zijn zelfhulpboek constateert Mikkers dat religie geregeld een bron van spanning is in de samenleving. In samenwerking met Eric van den Berg en Frank Bosman heeft hij de test ontwikkeld.

Religiestress in Pauw&Witteman

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

‘Ideologische invasie’ Russisch-Orthodoxe Kerk stuit op protest

Gert-Jan Schaap

kerk
‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

Prikkelende vraag van cultuurtheoloog Frank Bosman

Mirjam Hollebrandse

ethisch dilemma
Christendom domineert nog steeds – op het platteland

Christendom domineert nog steeds – op het platteland

Religieuze diversiteit vooral in de grote steden

Willem Bikker

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans