Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Duizenden gelovigen bijeen in Bethlehem

in Geloven

Duizenden gelovigen uit heel de wereld hebben zich maandag in Bethlehem verzameld om de geboorte van Jezus Christus te herdenken.

De herdenking heeft dit jaar voor de Palestijnen een bijzondere betekenis. Niet alleen kregen zij de status van waarnemer bij de Verenigde Naties, ook heeft de VN-organisatie voor cultuur Unesco de Geboortekerk in Bethlehem, gebouwd op de plaats waar Christus het levenslicht zou hebben aanschouwd, op de lijst van werelderfgoederen gezet. Ook de pelgrimsroute in Bethlehem en de traditionele kerstprocessie die in de oude stad van Jeruzalem begint, staan nu op de lijst.

Patriarch Fuad Twal van Jeruzalem, de hoogste rooms-katholieke geestelijke in de regio, voert de processie aan, die naar het Kribbeplein voor de Geboortekerk leidt. Twal gaat aan het einde voor in de nachtmis in de kerk.

Volgens de Palestijnse minister van Toerisme, Rula Maaja, zijn dit jaar ongeveer 15.000 pelgrims naar Bethlehem gekomen. Alle hotels in de stad zitten vol.

 

Bron & Foto: ANP

Foto: Nigeriaanse pelgrims in geboortekerk Bethlehem 24 december 2012

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

'Hele muur is een gevarenzone'

24 juli 2018
Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Dit mag je niet missen!