Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Asielzoekers zetten protest voort in kerk

in Nieuws

De ongeveer 80 uitgeprocedeerde asielzoekers die momenteel in de Sint Jozefkerk in Amsterdam-West zitten, zetten hier hun protest voort. Volgens het Amsterdamse steunpunt vluchtelingen ASKV blijft de groep actievoeren tot er een "bevredigende politieke oplossing is voor het probleem van onuitzetbare asielzoekers''.

De groep betrok zondag de gekraakte kerk aan de Erik Roodenstraat in Bos en Lommer, die sinds mei leegstaat. Eerder verbleven ze in het tentenkamp in Osdorp, maar dit werd vrijdag op last van de gemeente ontruimd. De eigenaar van de kerk heeft inmiddels gezegd dat hij geen aangifte doet en dat de asielzoekers de komende maanden mogen blijven.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan brengt de situatie met de uitgeprocedeerde asielzoekers in de gekraakte kerk eerst volledig in kaart, voordat hij besluit over eventuele vervolgstappen. Dat zei zijn woordvoerder maandag.

Bron: ANP
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Mag een kind aan het avondmaal?

Mag een kind aan het avondmaal?

Ds. Peter Sinia ‘verrast door traditie van de kerk’

Reinald Molenaar

avondmaal 20 april 2018
‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
'De kerk is ingewikkeld geworden'

'De kerk is ingewikkeld geworden'

Blog van TimZingt

TimZingt