Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Asielzoekers Vluchtkerk: politiek moet oplossing bieden

Petitie aangeboden aan Tweede Kamer

in Nieuws

De asielzoekers die op dit moment in de zogenoemde 'Vluchtkerk' verblijven, bieden de Tweede Kamer vandaag een petitie aan. In deze petitie geven de asielzoekers aan dat het geschetste beeld dat zij niet willen meewerken aan een oplossing, niet op feiten is gebaseerd.

De oplossingen die hen tot nu toe zijn geboden schieten volgens de asielzoekers tekort, omdat ze na dertig dagen in de opvang opnieuw op straat terecht komen. Daarom verzoeken de zij de Tweede Kamer om mee te werken aan een echte, humane oplossing.

De afgelopen tijd verbleven de vluchtelingen in tentenkampen in Den Haag en Amsterdam. Nadat zij gedwongen werden om hun kamp op te breken hebben zij onderdak gevonden in de Sint Jozef kerk te Amsterdam. Deze kerk is nu omgedoopt tot De Vluchtkerk.

De asielzoekers worden ondersteund door Kerk in Actie, de Protestantse Diaconie in Amsterdam, Stad en Kerk (Stek) in Den Haag en de Raad van Kerken Amsterdam en anderen.


De petitie is hier te downloaden

Bron: PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

President Trump belde zelf met Brunsons advocaat

16 oktober 2018
Pastoor Verkampen en de koffiekan

Pastoor Verkampen en de koffiekan

Blog van Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda

11 oktober 2018
Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

‘De kerk helpt mij mijn gedachten bij God te brengen’

Femke Taale