Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

40.000 Taizé-pelgrims naar Rome

Tienduizenden Europese jongeren vieren samen het geloof

in Geloven

Stilte, gebed en een enorme massa jongeren: de komende dagen verwelkomt Rome zo'n 40.000 jonge pelgrims voor de 35e Europese ontmoeting van Taizé. Elk jaar organiseren de broeders van de Franse oecumenische Taizé-gemeenschap de jongerenontmoeting in een grote Europese stad. Twee jaar geleden was de bijeenkomst in Rotterdam, nu is de beurt aan Rome. Parochies, gemeenten en families bieden de jongeren een slaapplaats aan.

Morgen start de zesdaagse met een ontvangst van broeder Aloïs, de pior van Taizé. 's Middags en 's avonds wonen de jongeren gemeenschappelijke gebeden bij in de grote kerken van Rome. Komende zaterdagavond zingen ze Taizé-liederen op het Sint-Pietersplein tijdens het gebed met Paus Benedictus XVI.

Springlevend
Presentator Andries Knevel (EO) volgt samen met Wilfred Kemp (RKK) de jongerenontmoeting in een speciale live-uitzending: "Inspirerend om te zien hoeveel juist jonge christelijke gelovigen hier naar Rome komen. Dat geeft aan hoe wereldwijd het christelijk geloof springlevend is."

Taizé in Rome, zaterdag 29 december 17.35 uur bij EO & RKK op Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018
Kerk van kardinaal Wim Eijk sluit de deuren

Kerk van kardinaal Wim Eijk sluit de deuren

Utrechtse kathedraal kreeg financiën niet rond

katholieke kerk 30 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’